Min kulturfestival

Jeg begynte i stillingen som kultursjef i februar og har allerede fått smake på bredden i kulturlivet i Asker gjennom tett dialog med Asker kulturråd som representerer mange lag og foreninger og blant annet den månedlige Kulturfrokosten vi har startet opp med i Asker kulturhus.

Nå gleder jeg meg veldig til en kulturfestivaluke hvor jeg får oppleve et stort knippe med kulturtilbud – og min aller første offisielle åpning på vegne av Asker kommune vil skje i samarbeid med ordfører Lene Conradi på vårslepputstilling i Heggedal fabrikke på fredagskvelden . Og når jeg først er på Heggedal skal jeg se street art på Heggedal stasjon, laget av askerungdom fra Kaliber fritidsklubb.

Jeg er meget glad i smykker, husflid og håndverk og lørdag kan jeg tilfredsstille desigssansen på Bakerløkka hvor Asker husflidslag stiller ut og hvor Sara Warholm Munthe og Nina Renée Dante selger smykker fra egen kolleksjon. Sammen med min datter skal vi lørdag 20. mai nyte fargeprakten fra kulturparaden og det flotte programmet på Bakerløkka. Jeg har snakket en del med primus motor bak Asker kammermusikkfestival, Kristin Lunde,  og nå gleder jeg med å høre en smakebit fra årets program. Og det helt opplagt at vi skal lære å sjonglere hos Sirkus Akademi.

Familien min er veldig glad i å være i aktivitet så søndagen 21. mai ønsker jeg å sette av til turløype på Borgen etterfulgt av noe forfriskende å drikke på Kulturhagen. Og føler vi oss ekstra spreke skal vi prøve å få med oss åpningen av kulturstien på Billingstad også.

Mandag 22. mai skal jeg i lunsjpausen ta en titt på bokloppemarkedet og velge noen bøker til Pinsehelgen på hytta. Senere på dagen får jeg en flott anledning til å høre på Holmen seniorband.

Onsdag tar vi båten over fra Sande, der jeg bor, til Holmsbu havn for å nyte konsert fra Hurum & Røyken Storband. Med Holmsbu sentrum som bakgrunnstepper er jeg sikker på at stemningen blir magisk.

Fredag 26. tar jeg igjen med min datter for å besøke Asker kunstfagskole, siden hun kunne tenkt seg å bli kunstner og deretter skal vi kose oss med barnemusikalen «Elefantus», som er en gratis forestilling for hele familien i Asker kulturhus og på kvelden skal jeg på D.D.E konsert i Vollen.

Resten av helgen er jeg på tjenestereise, men hadde jeg vært hjemme hadde jeg avsluttet en perfekt kulturuke med Familiefestivalen på Vollen Marina og en historisk vandring på Dikemark. Jeg anbefaler alle å finne frem programmet – og velg ut en eller flere arrangementer per dag i hele festivaluken. Inviter med venner, familie eller naboen med på flotte opplevelser.

Til slutt ønsker jeg alle arrangører lykke til  Det ligger mange timer forberedelse i hver og en arrangement og organisering av festivalen!

Kommentar

Til toppen